E-mail authenticatie


Zet e-mail authenticatie in om te voorkomen dat anderen misbruik maken van de online reputatie van jouw organisatie door (phishing) e-mails namens jouw organisatie te verzenden. Hiermee geeft u ook invulling aan het onderdeel “Interconnectiviteit (&Veiligheid)” van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI). Wij bieden vanaf 250 euro per jaar de juiste ondersteuning bij het authenticeren van alle legitieme e-mails, maar kijken ook daarna nog met je mee. Wij zijn een partner die niet klaar is nadat het project is opgeleverd. Na de oplevering begint het echte werk pas.


Belang van authenticatie

Krijg inzicht en grip op alle e-mails die worden verzonden namens jouw organisatie en laat een phishingaanval het zorgvuldig opgebouwde imago van je merk of organisatie niet beschadigen. Een phishingaanval heeft verstrekkende gevolgen. Zo zal een dergelijke aanval niet alleen een directe impact hebben op de ontvanger, maar een dergelijke aanval richt ook imagoschade aan de merknaam die misbruikt wordt voor de verzonden phishing e-mails.Voorkom phishing

Door de authenticatiebouwstenen SPF, DKIM en DMARC op de juiste manier te implementeren is het mogelijk om e-mails die worden verzonden bij een phishingaanval te blokkeren. Tevens ontvang je direct notificaties wanneer jouw domein wordt misbruikt, zodat je de benodigde maatregelen kunt nemen.Dmarcian

Dmarcian is de tool die actueel inzicht biedt in de rapportagedata die DMARC genereert. Via een gebruiksvriendelijke interface krijg je inzage in alle legitieme en niet legitieme e-mailstromen die namens jouw organisatie worden verzonden. Op basis van deze rapportages kun je e-mailstromen bewaken en beheren.

Naar website DmarcianPhishingscorecard

Op onze phishingscorecard krijg je per organisatie inzicht in de status van de adoptie van de e-mail authenticatie open standaarden. In het overzicht zijn overheidsinstellingen als gemeenten, provincies en uitvoeringsorganisaties opgenomen. DKIM is een open standaard die al op de 'pas toe of leg uit'-lijst staat en de verwachting is dat DMARC op deze lijst komt.

Naar de phishingscorecardKlanten

Op de phishingscorecard is te zien dat 11 gemeenten DMARC hebben toegepast. Bij 10 trajecten zijn we inhoudelijk betrokken geweest bij de implementatie van de e-mail authenticatie bouwstenen. Daarnaast hebben we ook de e-mailstromen van Rijksoverheid en enkele banken geauthenticeerd.


Wat zijn de kosten?

Wanneer je DMARC op p=none instelt, is zowel de implementatie als het ontvangen van de DMARC-rapportages gratis. Je ontvangt de rapportages geautomatiseerd en kunt direct een beeld vormen van alle e-mails die namens jouw organisatie worden verzonden. Wanneer je DMARC over wilt zetten naar p=reject, rekenen we een jaarlijks hostingbedrag waaronder ook support valt.

Eenmalige implementatie kosten Jaarlijkse vaste kosten Eenmalige implementatie kosten Jaarlijkse vaste kosten
p=none* p=none** p=reject p=reject
G4 gemeenten € 0 € 250 € 10.000 € 5.000
G32 gemeenten € 0 € 250 € 5.000 € 2.500
Overige gemeenten € 0 € 250 € 2.500 € 1.250

* Voer de volgende DNS-wijziging door:
_dmarc.jouwgemeente.nl IN TXT "v=DMARC1; p=none; rua=mailto:ewpi85jr@ag.overheidsmail.nl"
Neem voor hulp contact op met contact@measuremail.com.

** Neem contact op via contact@measuremail.com.

Wij denken graag met je mee

Krijg inzicht en grip op alle e-mails die worden verzonden namens jouw organisatie. Verzeker jezelf ervan dat je e-mail security up-to-date is en neem contact met ons op. We praten je graag bij over de mogelijkheden voor jouw organisatie.


Voorkom imagoschade bij een phishingaanval

Neem contact met ons op en we praten je graag bij over de mogelijkheden voor jouw organisatie.