Sluit je aan bij de Gemeentelijke Samenwerking E-mailcommunicatie

 • Vervang papieren brieven door communicatie via e-mail en bespaar 7 euro per inwoner per jaar.
 • Meerdere onderzoeken concluderen dat e-mail het favoriete communicatiekanaal van burgers is.
 • Voldoe aan de eisen die het project 'de digitale overheid 2017' stelt.
 • Zet de burger centraal in de communicatie vanuit de gemeente en beschik over meer mogelijkheden om ze nog gerichter te bereiken.


Onze visie

Het e-mailkanaal gaat een centrale rol spelen in de communicatie tussen gemeenten, haar burgers en andere stakeholders. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat e-mail onder 40% van de burgers het voorkeurskanaal is om met gemeenten en andere overheden te communiceren. Daarnaast zal, volgens de visie van "digitale overheid 2017", voor alle vormen van communicatie een digitaal alternatief moeten zijn. Bovendien wordt de transparantie en participatie vergroot door de inzet van e-mail.

Wanneer een overheidsorganisatie besluit om van het e-mailkanaal het primaire communicatiekanaal te maken, zal dat een enorme kostenbesparing opleveren. Door structureel e-mailadressen met de bijbehorende voorkeuren te verzamelen bij topproducten kan papier steeds meer vervangen worden door e-mail. Dit levert gemeentes bijvoorbeeld een besparing op van zo'n 7 euro per burger per jaar.


Gemeentelijke Samenwerking E-mailcommunicatie

 • Er kunnen maximaal 20 gemeenten deelnemen aan de Gemeentelijke Samenwerking E-mailcommunicatie. We starten een samenwerking met deze gemeenten waarbij ze 50% korting ontvangen op de eenmalige samenwerkingskosten.
 • De samenwerking tussen Overheidsmail en de andere gemeenten gaat van start vanaf 15 aanmeldingen.
 • In dit project krijgen gemeenten onbeperkt toegang tot ons e-mailcommunicatie platform en mogen ze alle functionaliteiten ervan gebruiken.


Wat zit er in de samenwerking?

Wanneer je bent aangesloten bij deze samenwerking profiteer je niet alleen van onze kennis op het gebied van e-mailcommunicatie, maar ontdek je ook welke e-mailcommunicatie best practices andere gemeenten toepassen. Vanuit Overheidsmail zullen we je e-mailcommunicatie op de volgende manier ondersteunen:
 • Onbeperkt toegang tot ons e-mailcommunicatie platform, inclusief alle functionaliteiten die speciaal voor gemeenten zijn ontwikkeld, zoals onze locatiemail module.
 • Ondersteuning bij de implementatie van ons platform.
 • Koppeling met de Berichtenbox, waardoor berichten eenvoudig direct via e-mail en/of de Berichtenbox naar iemand toegestuurd kunnen worden.
 • Koppelingen met standaard systemen zoals SIM Site, Green Valley CMS en TYPO3.
 • Keuze uit meerdere standaard templates met eigen logo.
 • Toegang voor een ongelimiteerd aantal gebruikers.
 • Het aantal e-mails en e-mailverzendingen is onbeperkt.
 • We denken proactief mee en gaan samen aan de slag om e-mailadressen van burgers te verzamelen.


Wat zijn de kosten?

We brengen kosten in rekening voor onze samenwerking en de samenwerking met andere gemeenten. De eerste 20 gemeenten die zich aanmelden krijgen 50% korting op de eenmalige samenwerkingskosten zoals hieronder benoemd. Andere gemeenten kunnen later aansluiten, maar betalen 100% van de eenmalige samenwerkingskosten. Voor dit bedrag krijgen gemeenten onbeperkt toegang tot ons platform met alle functionaliteiten.

Eenmalige samenwerkingskosten Kosten per actief e-mailadres
G4 gemeenten € 20.000,-   € 10.000,- € 0,50
G32 gemeenten € 10.000,-   € 5.000,- € 0,50
Overige gemeenten € 5.000,-     € 2.500,- € 0,50


Sluit je aan bij de Gemeentelijke Samenwerking E-mailcommunicatie

Gemeenten besteden op dit moment nog te weinig aandacht aan e-mail, maar binnenkort zal hier verandering in komen. Communicatiebudgetten zullen verder krimpen, de kanaalvoorkeur van burgers zal belangrijker worden en "digitale overheid 2017" komt steeds dichterbij.

Wij zijn op zoek naar gemeenten die als vroege vogels voorop willen lopen in de optimalisatie van het e-mailkanaal. Heb je interesse in deze samenwerking en wil je concreter weten hoe we jouw uitdaging aan zullen pakken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Naam *

Organisatie *

E-mailadres *

Telefoonnummer (optioneel)

Contact opnemen is altijd vrijblijvend.